Behandlingsforløb

Med udgangspunkt i dine ønsker og behov tilbyder Rusmiddelcenter Silkeborg forskellige behandlingsforløb.

Individuel behandling 

Du har tilknyttet en fast behandler og sammen aftaler I dit forløb. Det er forskelligt hvad vi taler om i behandlingen, men der vil altid være et fokus på forbruget af rusmidler. Du kan f.eks. arbejde med at lave en målsætning, finde motivation og forebygge tilbagefald.

Metodeprojekt

Vi er med i et projekt, hvor vi afprøver metoder, der har vist sig særligt effektive i behandlingen af unge, som oplever problemer med sit forbrug af rusmidler. Vælger du at være med i projektet, er der samtale én gang om ugen i 12 uger. Du har efterfølgende mulighed for behandling i op til 6 måneder, som kan foregå enten over telefon eller ved personlig samtale.

Lægesamtale

Rusmiddelcenteret har tilknyttet 2 speciallæger som varetager den medicinske behandling, men alle har mulighed for at få en vejledende samtale med en af vores læger også hvis du ikke har behov for substitutions behandling. 

Klinik

I Rusmiddelcenterets klinik udleverer vi substitutionmedicin - Suboxone, Subotex og Metadon - til de borgere som er afhængige af opioider. For at modtage medicinsk behandling skal man samtidig være i ambulant social misbrugsbehandling. 

Vi har åbent på hverdage mellem 8.30 og 10.00 og 11.30 og 12.00

Telefontid hverdage mellem 10.00 og 12.00 på 89 70 47 00 + 1.

Centersygeplejerske

Vores centersygeplejerske indgår i et samarbejde med klinik, læger og behandlere om at styrke den sundhedsfaglige indsats i Rusmiddelcenter Silkeborg ligesom hun også koordinerer hepatitisindsatsen samt vaccinerfor hepatitis A og B.

Mobilsygeplejerske

Mobilsygepleje i Silkeborg er et tilbud i samarbejde mellem Kirkens Korshær og Rusmiddelcenter Silkeborg. Sygeplejerskens arbejde består af en omsorgs-, forebyggende-, skadesreducerende- og behandlinde indsats. Du kan ringe direkte til hende i dagtimerne mandag til fredag på 26 87 78 06.

Nada - akupunktur

Rusmiddelcenteret tilbyder Nada under dit behandlingsforløb. Nada virker for nogen til bl.a. at lindre trang og abstinenssymptomer. Tal med din behandler om det er noget for dig.